„We nemen documenten”: wanneer het tijd is om van school te veranderen?

Soms moeten ouders denken: is het comfortabel voor het kind om te studeren? Misschien is het tijd om iets te veranderen? Deze vraag beantwoorden is niet altijd gemakkelijk. Wij zullen u helpen de juiste keuze te maken.

De schoolkinderen van vandaag hebben de mogelijkheid om veel breder te kiezen dan bij hun ouders op dezelfde leeftijd.

Ze zien het probleem niet in het veranderen van school in conflict met een leraar of klasgenoten. Klaar om over te schakelen naar thuisonderwijs, al was het niet om niet te zijn waar ze zich ongemakkelijk voelen. Ze kennen hun rechten goed en hoe ze ze kunnen verdedigen. En nog belangrijker – ze bespreken met ouders totdat ze de gewenste bereiken.

In dit opzicht is er vaak bij volwassenen een illusie dat hun kind een evenwichtige beslissing heeft genomen en precies begrijpt hoe beter voor hem. Waarom in dit geval hem niet ontmoeten? Ouders houden er geen rekening mee dat kinderen veel minder levenservaring hebben en dat ze de neiging hebben om overhaaste beslissingen te nemen.

Onder de aanval van argumenten verliezen volwassenen hun gevoel van steun en zijn klaar om toe te geven, gewoon om de gevechten met het kind te stoppen. Maar een vage twijfel maakt zich zorgen: “Is het de moeite waard om deze school te veranderen, omdat het een sterke training geeft, wat zo nodig is voor toelating tot de universiteit? Welke oplossing is correct?”

Er zijn situaties waarin noch de status van de school, noch de eerste plaats in de rangorde de moeite waard is om het te blijven bezoeken.

1. Pesten, afpersing, chantage

Коathда ребенка травят, высмеиваюю, унижаютт – это зззаеает, что он оказазасаchter ведеeuws нред среtr ной 25 л juli жизни и психическоvr здоровь&.

Schoolkinderen staan ​​het grootste deel van de dag onder toezicht van leraren. En als pesten is toegestaan ​​in de onderwijsinstelling, is er iets mis met zijn interne cultuur en microklimaat.

2. Het kind komt regelmatig thuis met kneuzingen, hij steelt onroerend goed

U kunt proberen de oorzaak van wat er gebeurt te achterhalen, de daders vinden en hopen dat het gesprek hun gedrag zal beïnvloeden. Maar is het kind klaar om zijn problemen met u te delen?

Vaak vinden kinderen het beschamend wanneer ouders in strijd zijn met collega’s. Het kind bevindt zich in de positie van het slachtoffer – hulpeloos, niet in staat om te vechten. En daarom is er geen garantie dat de slagen en/of diefstal niet opnieuw worden herhaald.

3. De bevooroordeelde houding van de leraar

Helaas kan een persoon met macht over anderen zijn, kan het misbruiken. Ouders die worden geconfronteerd met het probleem van de bevooroordeelde houding van de leraar ten opzichte van het kind, wenden zich vaak tot mij voor het overleg.

Ze wonen in verschillende landen, maar ze beschrijven hetzelfde verhaal alsof: hoe https://potentie-verhogen.com/hoe-de-potentie-te-behouden-advies-van-een-uroloog/ hard het kind ook probeert, de leraar geeft lage cijfers, kijkt neer, zegt het koud, kan bellen, het staat niet toe om in de les te antwoorden.

Als na het gesprek van de ouders, de leraar en de student de situatie niet kunnen worden veranderd, is het beter om aan een andere school te denken. Een langdurig conflict beïnvloedt niet alleen de prestaties van het kind in het onderwerp, maar ook zijn zelfbeeld en motivatie om als geheel te studeren.

4. Seksuele intimidatie

Het maakt niet uit of dit een vermoeden of het gevestigde feit is – de plaats van studie moet worden gewijzigd. Het kleinere ding dat een kind kan tegenkomen, zijn ondervragingen in het politiegebied. Het is moeilijker om fluisterend achter je rug over te brengen en vernederende bijnamen.

Ik merk op dat deze situatie kan gebeuren met zowel het meisje als de jongen. Daarom is het belangrijk om een ​​vertrouwensrelatie met het kind te onderhouden. Communiceer zonder verwijten en beschuldigingen, zodat hij indien nodig een beroep doet op u voor bescherming.

5. Het onvermogen om religieuze en culturele tradities te volgen

Als het belangrijk is voor uw gezin om religieuze regels en rituelen te observeren, houd je aan allerlei beperkingen die niet worden aangemoedigd en zelfs verboden (bijvoorbeeld, er zijn geen bepaalde producten), dan ontstaat de kwestie van keuze niet eens. Het is tijd om te zoeken naar een onderwijsinstelling waar u zich niet zult bemoeien.

Tegelijkertijd zijn er een aantal situaties waarin een kind kan aandringen op een overgang naar een andere school, maar dit is het nog steeds niet waard.

1. Het kind heeft geen vrienden in de klas

Het is beter om erachter te komen wat hem belet vrienden te maken. Leer een kind aan de vaardigheden die hij mist voor vriendschap. Probeer het initiatief in eigen handen te nemen: een van de klasgenoten uitnodigen om een ​​klasvertrek naar het evenement te bezoeken of te organiseren.

2. Het kind is moeilijk te bestuderen

In dit geval is het voldoende om bovendien met docenten uit te werken of meer aandacht te besteden aan problematische onderwerpen. Steun het kind, begin zijn inspanningen op te merken en te lof voor wat beter is geworden dan voorheen. Scheld niet lage cijfers uit en vraag ze niet om te corrigeren. Het is belangrijker om interesse op te wekken in leren.

3. Het kind werd onbeantword verliefd

Je kunt bezwijken voor emoties en naar het kind gaan, maar dit zal zijn vermijdende gedrag consolideren, en in de toekomst zal hij ernaar streven niet te zoeken naar een oplossing voor conflictsituaties, maar om ze te verlaten.

Als een minnaar (aya) bovendien studeert in klas 10-11, dan is het onwaarschijnlijk dat de keuze om de school te veranderen aan de vooravond van de release zal profiteren van academische prestaties. Het is beter om een ​​student een abonnement te geven voor een aantal interessante lessen (gitaar, drums, fotoaler, bergbeklimmen) of een familieproject te starten dat het kind zal boeien (voorbereiding op de auto, een toeristische reis naar Altai).